pondělí 10. září 2012

Den 6 aneb pověz mi, co jíš a kde bys chtěl žít


Den 6.

2 jídla: rajská nebo guláš?
Guláš. Má říz a když se povede, tak je druhý den skvělý.

2 země, kde bys chtěl žít 
Francie
Líbí se mi tam ženy. Jak se oblékají. Jak se chovají. Jak je tam tradice mít milenky a nikdo z toho nic moc nedělá (myslím ten kulturní vzorec. Samozřejmě pro zúčastněné to asi je často bolestivé).
Líbí se tam i muži. Jaký mají postoj k životu. Jak se oblékají. Umění je blízké chápání Čechů, i když my to nemáme tak lehké a podaří se nám to jednou za 20-30 let. Líbí se mi ten mírný chaos a ležérnost a zároveň se jim téměř vše podaří. 
Pak Amerika (USA) - San Francisco. Asi nejvíce blízké evropskému pojetí a zároveň všechny služby a komfort Ameriky.
Potom také Anglie a možná Dánsko. 

4 komentáře:

  1. Francie je jasná.
    San Francisco mám ráda, ale ty kupy bezdomovců mi vadily...
    Anglie? Tam si dokážu představit žít. Žilo se mi tam krásně. I v Dánsku, až na ty ceny.

    OdpovědětVymazat
  2. Ve Francii je ještě skvělá kultura jídla a stolování. To mám ráda. Spousta krámků, kde Tě znají - bageterie, řezník, zelinář a KVĚTINÁŘ. To je další skvělá věc - je normální mít doma čerstvé květiny. Tohle jsem se ráda naučila a praktikuji.
    Na druhou stranu je to neskutečně byrokratická socialistická země a Francouzi jsou v práci namyšlení. Myslí si, že jsou něco víc. Oni teda jsou namyšlení obecně - ještě jim nedošlo, že už víc jak sto let nejsou impérium. :-)
    Inspirativní ale jsou velmi a země je nádherná.
    USA neznám. Anglie ano, ale asi bych tam nechtěla vychovávat děti. To školství je na mě až moc elitářské. A že jsem sama elitářka.
    Dánsko - o tom můžu napsat hořkosladký román. :-) Země moc pěkná a technicky vzato neuvěřitelně snadná pro život. Všechno totiž funguje. Fakt všechno. A funguje to tak, jak má.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Promiň, jsem se nějak rozpovídala. :-)

      Vymazat
    2. Na jídlo a stolování jsem zapomněl, stejně tak na obchůdky s potravinami! V ČR se pořád vymlouváme, že supermarkety převálcovaly naše malé krámky. Ale ve Francii přeci také mají nákupní centra. Jenže k tomu mají na každém rohu bageterii a další.

      Vymazat