středa 10. července 2013

Letní výzva č. 2 - šaty bez ramínek

Update letních výzev.
Zdá se, že pánové si sprchování vzali k srdci a myjí se alespoň 2 týdně :-)
To některé ženy tvrdošíjně trvají na tom, že budou své zpocené nohy dávat na protější sedačky v MHD. Paní nebo slečna cca 25-28 let. Krásný účes, halenka na slavnostní příležitost, luxusně vyhlížející malá kabelka, dlouhé černé kalhoty...a vyzuté nohy vystrčené na protější sedačku. Asi jsem už ve fázi prudiče přicházejícího do středního věku, ale neudržel jsem se, schválně jsem přisedl a řekl jsem jí, že to snad nemyslí vážně a jestli by ty nohy nesundala dolů.

A teď k výzvě. Zdá se, že pěkné ženy s pěknou postavou či alespon některými částmi postavy vypadají skoro ve všem šik. Některé kusy oblečení bohužel nejsou určeny všem ženám. Obdobně jako kamaše nebo legíny, tak i šaty bez ramínek opravdu nejsou sexy a pěkné na všech postavách. Myslím takové ty šaty, jak končí nad ňadry a nedrží je žádný další podpůrný mechanismus ve formě šňůrek či popruhů. Proto tato výzva, kdy raději šaty bez ramínek nenosit (nevypadá to opravdu dobře):

1. Ženy s malými nebo skoro žádnými ňadry - šaty se neustále sesouvají dolů. Měly by se vidět, jak každých cca 15 sekund vytahují šaty nahoru, aby pořád nepadaly. Tento rutinní pohyb dává veškeré eleganci a sexy pohledu totálně na frak.

2. Šaty, které mají ochablou gumičku a nepomáhá jim ani neustálé pravidelně popotahování. Lepší jsou ty, kde je opora v kosticích nebo nějakém drátěném systému či co to je a drží to.

3. Ženy s příliš velkými prsy, která si oblečou příliš malé šaty v oblasti ňader. Šaty asi nepadají kvůli tomu, že nemají žádnou oporu, ale svezou se dolů naopak proto, že objem ňader ponořených do malého prostoru vytváří vztlakovou sílu, která prostě potřebuje stejný prostor a objem jako je ponořená část tělesa (a nyní mohu vrátit vysvědčení ze ZŠ).

4. V naprosto nevhodných situacích - typicky při nějaké manuální práci, kdy je potřeba různých pohybů, předklánění se, nošení různých věcí apod. Tyto šaty jsou buď pro slavnostní příležitosti, vč. zkoušek ve škole, kde je potřeba zapůsobit na učitele anebo pak vysloveně letní s gumičkou k vodě. Ale ani jedny nejsou určeny k hopsání s míčem a upřímně řečeno i diskotékové tance v těchto šatech, které měly původně elegantní a sexy,  se pak zvrhnou v neustálé držení padajících šatů, kdykoli paní dá ruce v radostném opojení nahoru. Na druhou stranu kolemjdoucí muži na lovu to rozhodně zaregistrují. Mně osobně to ovšem přijde trochu vulgární.

6. Další případ, kdy je vyloženě nerozum mít na sobě šaty bez ramínek, je situace, kdy máte nákup v jedné ruce, kabelku v druhé ruce a běžíte třeba na tramvaj. Vše se houpe a skáče. Za normální situace se majitelka elegantních sexy šatiček vrací k bodu č. 1 nebo 2 a pokouší se horní část popotáhnout nahoru. Jenže už má plné ruce...

7. Postmoderní doba kombinuje zdánlivě neslučitelné žánry a situace. Jednou z nich je i žena, která si vykračuje v šatech bez ramínek a na zádech má krosnu či jiný pořádný batoh. Batoh samozřejmě zneužívá situace a jak je nalepený zezadu na záda ženy, tak při každém zhoupnutí posouvá směrem dolů i okraj šatiček bez ramínek. Je to od batohu zákeřné a šovinistické. Ale od té ženy to zase není zrovna chytré, kombinovat tyto dva  módní prvky.



6 komentářů:

  1. S veškerým respektem, od muže bych takovouto analýzu nečekala :-) Mám jedny takové šaty, mají výztuhu a drží, neodstávají a přesto je nosím zřídka, protože jsou to v podstatě šaty na nic, byť krásný kousek v šatníku. A zrovna na zkoušku bych si je nebrala, připadalo by mi to skoro vulgární.

    OdpovědětVymazat
  2. :-) analýza měla původně jen 3 body, ale během dne jsem se na to zaměřil a odhalil další velmi zvláštní situace' kdy bez raminek rozhodně nedoporučuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě fascinuje jedna věc - slečny a paní, co si pod ty to šaty/trička berou podprsenku S ramínky. :-)

    Nějak to podle mě popírá podstatu oděvu bez ramínek. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ramínka podprsenky jsou podle mě věc sama o sobě. Nesnáším, když mi ramínka lezou odkudkoliv. Dneska už je tolik vychytávek, že není potřeba, aby lezly i z tílek. Ale samozřejmě u triček, šatů betz ramínek to je asi neabsurdnější. A pak taky nechápu, proč si koupit šaty s volnými zády nebo průstřihy na zádech a zazdít to pak podprsenkou...

    OdpovědětVymazat
  5. Šaty bez ramínek pro mě byly vždycky velká výzva. Hlavně kvůli dekoltu a tomu, abych vše uhlídala bez podprsenky. Abych to zkrátila, tak zatím se k nim zatím odhodlávám, ale našla jsem teď nějaké neviditelné podprsenky, které by mohly vše schovat, ale zároveň nebudou vidět ramínka. Tak uvidíme. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, já jsem si teĎ koupila na jednom e-shop second handu s oblečením krásné puntíkaté šatičky bez ramínek. Manžel se bojí, ž mi někde v létě spadnou, protože vůbec nechápe, jak něco takového funguje... :D Mně ale tyhle padnou jako ulité! :-)

    OdpovědětVymazat