pondělí 26. srpna 2013

Jak jsem se zamiloval

Už je to nějaký pátek, co se mi to stalo naposledy. Ale teď to přišlo s o to větší silou. Potkali jsme se náhodou na internetu přes video na Youtube. Stačil jediný klik mimo mé obvyklé sportovní kanály, co sleduji. Velký Bratr Google asi ví, co má nabízet v doporučených videích, protože za normálních okolností bych rozhodně na tento typ lidí neklikal.

A pak se to stalo. Jako blesk z čistého nebe. Během 3 dnů a nocí audio-video seznamování jsem byl beznadějně ztracen.V hlavě mi pořád zní jeho slova a melodie jeho hlasu. Ano, je to muž. Úžasný mladík, který mi prostě učaroval.

Jmenuje se MIKA. Doposud jsem toto jméno znal z knihy Egypťan Sinuhet a pak trochu v záživnější verzi jako kapelu Waltari.

Obvykle hudbu neposlouchám nějak cíleně. Což je asi škoda. Mohl jsem se zamilovávat mnohem častěji. Ale na druhou stranu jsem nikdy nebyl skalní fanoušek čehokoli a stádnost příznivců je mi celkem cizí.
Znamená to, že mám jen velmi povrchní přehled o populární hudbě, který se omezuje na to, co občas zaslechnu v rádiu. Kdybych se o hudbu trochu více zajímal, tak by mě vůbec nepřekvapilo, že Mika měl své největší hity už v prvním albu, kterým (prý podle kritiků) uhranul celý svět jako osvěžující kometa.

Bylo pro mě tedy velkým překvapením, kolik písniček tak trochu znám nebo jsou mi povědomé. Potud OK. To se stane. Ale já jsem v poslechu a sledování videí začal fičet jako náctiletá holka a ten chlápek mi přijde naprosto úžasný. Nejraději bych ty písničky poslouchal pořád. Pak jsem sledoval jeho rozhovory. Málem jsem spadl pod stůl, když jsem objevil, že bydlel jako dítě ve Francii a mluví plynně francouzsky. Zbožňuji jeho interview i jeho podivně skákající taneční kreace (což se prý správným chlapům dle recenzentů líbit rozhodně nemůže).

Začal jsem jeho tehdejším největším hitem Relax a říkal jsem si, co asi tak dalšího mohl natočit, když o něm nyní ani pes neštěkne. Ó, jak jsem se jen mýlil (resp. jak neznalý ignorant jsem byl).
http://youtu.be/RVmG_d3HKBA


Pak jsem viděl klip Elle me dit
http://youtu.be/NiHWwKC8WjU


Vůbec jsem netušil, že MIKA je také autorem písně Happy Ending. To už jsem mu beznadějně propadl.
http://youtu.be/oFkSMHle8-M


a další a další..

Trochu mě udivilo, že obdivné příspěvky u jeho videí píší adolescentní holky a gayové. Na chvíli jsem zapochyboval o své výlučné heterosexuální orientaci, protože mi to samotnému přišlo trochu divné, jak jsem se choval. Jsem poměrně racionální člověk a showbiz (zejména herci a hudebníci) mi nijak obvykle neimponují. Takže si prostě užívám své období hudební zamilovanosti :-)






6 komentářů:

  1. Relax, Take it easy. Pomóc, to mi nedělej. V době, kdy tahle písnička vyšla, jsem byla zamilovaná. Ne do Miky, ale do jednoho muže. Ačkoli ani jeden z nás netancuje, tak na tuhle jo.
    Vždycky, když to slyším, tak si na něj vzpomenu.

    Ještěže teď pobývám na služebce na firemním bytě, kde je youtube zablokovaný. :-)

    Takové krásné vzpomínky.

    Jinak gratuluju k zamilovanosti. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. To je pravda. Ty písničky jsou tanečně nakažlivé.
    Dance, dance, dance!!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je super objev! Já jsem v mládí bývala z Miky taky hotová a celkově jsem hudbu dost prožívala a nosívala jsem placky na školním batohu. I teď si ráda poslechnu, ale co jsou děti, tak už tolik není čas.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem se zamilovala do mého dnes již manžela před 8 lety na jedné horské túře po Krkonoších. Tehdy mě úplně dostalo, že v momentě, kdy jsem zakopla a padala jsem, tak po mě skočil a zachránil mě. Do toho mi ještě podal kabelku a zeptal se, jestli jsem v pohodě, protože by mi rád pomohl.

    OdpovědětVymazat
  5. Třeba jeden fakt o ženách, který mě fakt překvapil. Nemají rádi placky, s jejich obličejem. Mě celkem zaujala výroba placek, tak jsem si řekl, že když bude mít manželka svátek, vytvořím 100 těch placek a dám je po celé ložnici. Tak jsem z https://www.udelejsiplacku.cz/ nakonec koupil. No.. moc šťastná z toho nebyla.

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem to měla podobně, ale až poté, co se mi podařilo získat zpět své sebevědomí. Musela jsem si totiž nechat upravit spodní partie pomocí labioplastiky tady, jelikož jsem se cítila velmi nepříjemně. Nakonec mi to opravdu pomohlo a neměla jsem problém svléknout se před svým budoucím manželem :).

    OdpovědětVymazat